Home Actueel In de media "Wat de NMBS u niet vertelt"
"Wat de NMBS u niet vertelt"
vrijdag, 21 maart 2014 14:56

Sinds eind februari doet de NMBS de ronde van de Belgische provincies om het nieuwe treinaanbod dat in december 2014 wordt ingevoerd voor te stellen. Over de nieuwe verbindingen of de P-treinen in de spits wordt open en eerlijk gecommuniceerd, maar over de eerste en laatste ritten op de verschillende lijnen zwijgt de NMBS in alle talen. Daar zit nochtans het grote knelpunt van het nieuwe plan: de extra verbindingen naar de luchthaven moesten worden gecompenseerd door vroege en late ritten te schrappen.

Uitspraken van de projectleider op de Luxemburgse regionale TV-zender doen echter het ergste vermoeden: na 19 uur zullen er ten zuiden van Samber en Maas nauwelijks nog stoptreinen rijden. Volgens geruchten worden ook in de Vlaamse Ardennen en de Denderstreek vroege en late ritten geschrapt en zal de trein vanaf december niet meer bruikbaar zijn voor pendelaars, die in ploegendiensten werken, of als verkeersveilig alternatief voor een avondje uit in Brussel. TreinTramBus eist dat hierover zo snel mogelijk duidelijkheid wordt verschaft.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12