Home Actueel In de media De eerste werkdag van Jo Cornu
De eerste werkdag van Jo Cornu
woensdag, 13 november 2013 16:17

Jo Cornu is 69, maar vandaag begint hij aan een nieuw leven. Als baas van de NMBS. Ervaring heeft hij te over, maar heeft hij ook de kwaliteiten om een fel belaagd spoorbedrijf te leiden? Wim Schepens vroeg het aan twee medewerkers van Cornu bij z'n vroegere bedrijf Alcatel. Volgens Jan Vanseveren van TreinTramBus moet Cornu vooral aan de stiptheid van de treinen werken.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (2)add comment

Lukske2 said:

Wat zal hij aan de vertragingen doen?
Een beetje veranderen aan een structuur, het aantal personeelsleden verminderen, een beetje blabla hier een beetje blabla daar... Daarmee doet men geen stipte treinen rijden.
Een betrouwbare infrastructuur, betrouwbaar materieel en een robuuste (haalbare) dienstregeling. Dat zijn de voorwaarden voor stipte treinen en enkel dat. Als burgerlijk ingenieur zou hij dat moeten weten.
Treinen doen rijden is een technische materie die veel geld kost door de doorgedreven beveiligingen en daardoor altijd gesubsidieerd zal moeten worden.
Als je men met een trein reist dien je te weten dat als er iets gebeurt dat de oplossingen (veel) tijd vergen door de doorgedreven veiligheidsmaatregelen. Oplossingen hangen ook af van de omstandigheden ter plaatse. De prijs die je betaalt voor veilig vervoer. Alles kan altijd beter maar de wetten van de fysica kun je niet omzeilen.
 
woensdag 20 november 2013 om 08:37
Stemmen: +0

KeesSmilde said:

En de mensen?
Beste Lukske, met treinen rijden is niet alleen een technisch proces, het heeft ook alles te maken met de mensen die aan de spoorweg werken en mensen die met de spoorweg rijden. Burgies hebben nogal eens de neiging om dit basisgegeven te ontkennen.
 
woensdag 20 november 2013 om 23:15
Stemmen: +0

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12