Home Actueel In de media Liedekerke: goedkoper met de bus door werken stationsomgeving
Liedekerke: goedkoper met de bus door werken stationsomgeving
donderdag, 31 oktober 2013 15:55

In september startten de werken voor de herinrichting van de stationsomgeving in Liedekerke. De nieuwe stationsomgeving zal een groene, aangename en uitnodigende buurt worden. De parkings worden heringericht en geoptimaliseerd. Het stationsgebouw wordt volledig vernieuwd en de perrons worden verschoven, heraangelegd en toegankelijker gemaakt. Door de werken is het station moeilijk bereikbaar en zijn er tijdelijk minder parkeerplaatsen.

Om de hinder enigszins te beperken, besliste de gemeenteraad om haar derdebetalersysteem van De Lijn goedkoper te maken. Daardoor moeten de inwoners minder betalen om met de bus naar het station te reizen. Sinds 14 oktober kunnen de inwoners van Liedekerke een goedkopere Gemeentekaart kopen van 2 euro (0,20 euro per rit). De rest (8 euro per kaart) betaalt de gemeente aan De Lijn. Voordien had Liedekerke ook een derdebetalersysteem, maar toen kostte de Gemeentekaart nog 6 euro voor de inwoners. De nieuwe Gemeentekaarten zijn te koop in het gemeentehuis, het vrijetijdshuis, het zwembad en enkele externe verkooppunten. Ze kunnen vanaf 1 november gebruikt worden op de bussen in Liedekerke.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12