De gemeente, vervoersmaatschappij De Lijn en de NMBS broeden op een pak plannen om de mobiliteit in Gavere te verbeteren.

‘We zijn overal de stopplaatsen aan het moderniseren om het comfort van de reizigers te verhogen’, zegt Georges Rogge, vertegenwoordiger van de NMBS Holding. ‘In Gavere breiden we de bestaande 52 autoparkeerplaatsen uit met nog eens 26 plaatsen; een aantal daarvan zijn al gedeeltelijk gerealiseerd. Bovenop de 105 fietsplaatsen komen nog 45 extra diefstalveilige fietsplaatsen. In onze plannen voor 2013 zijn ook 4 schuilhuisjes voorzien op perron 1 en 3 op perron 2. Een verhoging van de perrons om beter te kunnen instappen is op middellange termijn gepland.

Ine Pieters van De Lijn gaf aan dat de mobilteitsvisie van De Lijn Gavere ziet als toekomstig knooppunt voor de buslijnen uit de Vlaamse Ardennen en de Denderstreek richting Gent. ‘Aan de huidige bushalte de Warande is er plaatsgebrek voor de bussen waardoor een nieuwe centrale bushalte noodzakelijk wordt dichter bij het station. Aan de Klonkeveldstraat in Asper is er ook een bushalte richting Deinze, die ook dichter zou moeten komen tegen het station.’

Bron: Het Nieuwsblad online, 18/05/2013