Home Actueel In de media Kwart meer zwartrijders op bus en tram betrapt
Kwart meer zwartrijders op bus en tram betrapt
dinsdag, 05 maart 2013 12:19

Controleurs van vervoersmaatschappij De Lijn hebben vorig jaar 50.225 processenverbaal opgesteld tegen zwartrijders. Dat is een kwart meer dan een jaar eerder. De Lijn heeft nog nooit zo zwaar ingezet om het fenomeen aan te pakken. Ze moet dat ook doen om meer inkomsten te genereren.

De bus of tram nemen zonder te betalen? Dat wordt almaar moeilijker. Want De Lijn heeft de jacht op zwartrijders echt geopend. Vorig jaar hebben controleurs aan iets meer dan 1,7 miljoen reizigers gevraagd of ze een geldig ticket op zak hadden. Dat zijn er 276 000 of 16 procent meer dan in 2011. "Volgens de beheersovereenkomst moesten we 5 procent meer controles uitvoeren", zegt woordvoerder Tom Van de Vreken. "Met deze resultaten doen we dus beter dan vooropgesteld."

Share/Save/Bookmark
Commentaar (1)add comment

David Nijenhuis said:

Betaal je rit, dan zit je goed!........
......was een slogan die in Nederland decennialang gebruikt werd. Met zulke lage bus- en tram-tarieven, waar men in menig ander West-Europees land stikjaloers op zijn, is het niet te filmen dat er toch genoeg Belgen zijn die er een sport van schijnen maken, om zonder geldig kaartje met het OV te reizen. Wees een vent met ballen, of een dame en jaag de betalende reiziger niet op kosten door zwart te rijden, maar doe normaal en bestel gewoon een kaartje via de GSM, stop je Lijnkaart in het apparaat, of koop een Biljet en betaal je rit, klaar!
 
woensdag 17 april 2013 om 22:43
Stemmen: +1

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12