Home Actueel In de media NMBS start campagne voor meer veiligheid in stations en treinen
NMBS start campagne voor meer veiligheid in stations en treinen
dinsdag, 23 oktober 2012 08:35

'Sla noodnummer Securail op in je gsm'

De NMBS-Holding is vanmorgen een sensibiliseringsactie gestart rond veiligheid in stations en treinen. Daarin roept ze op om het gratis noodnummer 0800 30 230 op te slaan in de gsm of een snelbeltoets te installeren, zodat de agenten van Securail altijd binnen bereik zijn als reizigers iets verdachts zien. "Veiligheid is een zaak van burgerzin. Ook jij kunt je bijdrage leveren", zegt woordvoerster Leen Uyterhoeven van de NMBS-Holding.

Wie iets verdachts ziet en belt, komt terecht bij het Security Operations Center (SOC). Daar worden ook de beelden van 4.000 camera's gecentraliseerd. Via die beelden kunnen de agenten de gerapporteerde feiten meteen bekijken en gepast reageren door bijvoorbeeld de patrouille die zich het dichtstbij bevindt ter plaatse te sturen. Dat gebeurt honderden keren per dag. Tot en met eind september kreeg Securail al 1.713 oproepen binnen van reizigers, stationsbezoekers, omwonenden en dergelijke. Het spoorwegpersoneel is in dat aantal niet meegerekend.

Het noodnummer heeft al vaak zijn nut bewezen in gevallen van agressie, verdwenen kinderen, medische tussenkomsten, personen langs de sporen, vernieling van materiaal, beschadigde slagbomen aan overwegen, graffiti enzovoort. Ook droegen getuigenissen bij tot de arrestatie van koperdieven en blijkt een belletje naar Securail zeer effectief om het werk van zakkenrollers te bemoeilijken.

Bij Securail waken meer dan 500 medewerkers dag en nacht en zeven dagen per week over de veiligheid in stations en treinen.

 

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12