Home Actueel In de media Limburgse snelbus wordt zeven keer duurder
Limburgse snelbus wordt zeven keer duurder
maandag, 23 juli 2012 14:09

Op voorstel van de raad van bestuur van De Lijn heeft Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) een tariefaanpassing voor de Limburgse snelbuslijnen goedgekeurd. Hierdoor wordt de beslissing om de verbindingen vanuit het Maasland naar Antwerpen en Brussel te schrappen, herroepen.

De tariefaanpassing houdt in dat een jaarabonnement (voor een traject van 100 kilometer) meer dan zeven keer zo duur wordt. Een reiziger die nu nog 232 euro per jaar betaalt, betaalt binnenkort 1.650 euro. Jan Vanseveren van reizigersorganisatie TreinTramBus is daarover onaangenaam verrast. ‘We zijn tevreden dat de verbindingen behouden blijven. We wisten dat reizigers bereid waren om meer te betalen. Maar dit zijn treintarieven.’

De woordvoerster van De Lijn, Sonja Loos, bevestigt. "Mensen zijn bereid dit te betalen, want ze doen dat ook voor de trein".

Bron: belga

Share/Save/Bookmark
Commentaar (5)add comment

Lambroux said:

Laat prijzen De Lijn stijgen voor betere dienstverlening
De enige manier waarop dit soort diensten levensvatbaar kunnen blijven is een redelijke prijs ervoor vragen. De abonnementen van De Lijn zijn erg goedkoop. Het gevolg is dat, ondanks een vaak hoge bezettingsgraad, het vervoer bijna altijd verlieslatend is. Dit is een onhoudbare situatie, en moedigt beleidsmakers aan om te snijden in de dienstverlening in plaats van er in te investeren. Zeker voor een traject van 100 kilometer is het toch niet meer dan logisch dat er een hogere prijs wordt gevraagd dan voor mensen die dagelijks een ritje van 5 kilometer maken? Mijns inziens wordt het tijd dat de focus van De Lijn wordt verlegd van voornamelijk prijsgericht naar servicegericht. Niet naar de cinema kunnen omdat er in de avond geen bus meer terug is. Op grote delen van de dag als haringen in een ton opgepropt zitten. Vertragingen van een kwartier die op sommige delen van de dag meer regelmaat dan uitzondering zijn. Neen, dan pak ik liever de wagen om een beetje deftig toe te kunnen komen. De toekomst van het openbaar vervoer ligt volgens mij in een goed product, waar mensen gebruik van willen maken (ook naar het werk). Hoogwaardig openbaar vervoer, zoals een snelbus, en dat mag best wat kosten. De kosten voor biljetten en kaarten mag van mij best stijgen. Met de meeropbrengst kunnen gericht maatregelen genomen worden om die mensen voor wie de bus te duur wordt bij te staan.
 
donderdag 02 augustus 2012 om 21:23
Stemmen: +3

jan1985 said:

eindelijk 'normale' prijzen
De prijzen die De Lijn hanteert zijn niet meer van deze tijd.
Zeker wat betreft de lange afstanden van 100 kilometer. 7x zo duur is nog een schijntje...
 
woensdag 08 augustus 2012 om 19:52
Stemmen: +0

jools said:

tarieven
Ik ken de tarieven voor studenten en pendelaars. Wat moet een 65 plusser, die occasioneel reist met de snelbus betalen?
 
maandag 03 september 2012 om 15:56
Stemmen: +0

jacob said:

...
Is dit het tarief voor alle snelbusdiensten van De Lijn? (vb. Antwerpen-Turnhout; -Herentals...), of zijn het alleen de Limburgers die het gelag moeten betalen?

Hallo Limburgse politici?
 
dinsdag 11 september 2012 om 16:16
Stemmen: +1

kristel said:

...
M.i. zijn deze prijzen op jaarbasis of maandbasis niet overdreven. Nog steeds goedkoper dan met de auto te pendelen .
Enkel het bijkomende abonnement is onrealistisch t.o.v. de rest van " De lijn gebruikers ", zij kunnen gans België afreizen met hun abonnement en snelbusgebruikers dus niet. Hiervan zijn dan nog vele abo's van 35€ (OCMW) voor een gans jaar. Als studente 30 jaar geleden moesten wij ons traject doorgeven , enkel op deze lijnen mochten we dan ook rijden. De abonnementen zijn in vergelijking met vroeger véél goedkoper geworden ! Hierin mag ook dringend een aanpassing komen.
 
dinsdag 18 september 2012 om 16:47
Stemmen: +0

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12