Home Actueel In de media Reizigers plaatsen zelf stationsklok in Gent-Dampoort
Reizigers plaatsen zelf stationsklok in Gent-Dampoort
donderdag, 12 juli 2012 10:50

Een groep pendelaars die elke dag de rechtstreekse trein van Gent-Dampoort naar Brussel neemt, heeft vanmorgen zelf een klok opgehangen boven de ingang van het station Gent-Dampoort. Ze klagen aan dat de klok na zeven weken nog niet is vervangen.

De stationsklok van Gent-Dampoort werd zeven weken geleden stukgereden door een vrachtwagen en werd niet vervangen. Een groep reizigers hees daarom deze ochtend zelf een klok met een touw omhoog. Ze deelden ook snoephorloges uit aan passanten om het probleem aan te kaarten.

"Ik ben een lastminutereiziger", zegt Sven Taeldeman van de reizigersgroep "treinreizigers van de 5 voor 8". "Als de trein vertrekt om 7.56 uur, dan kom ik om 7.53 uur toe en heb ik net tijd genoeg om mijn fiets te stallen. Het komt er dan inderdaad op aan om die laatste minuut te kunnen inschatten."

Infrabel liet eerst weten de klok niet vervangen omwille van besparingsmaatregelen, maar gaat de zaak nu nog eens herbekijken.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (1)add comment

Janssens said:

Stationsklok blijft NODIG !
Zoals de schrijver in het artikel vertelt, het komt vaak op een minuutje aan, of je je trein nog haalt of niet (en je tijdig op je werk toekomt). Terwijl je je naar de ingang rept is het goed om weten of je nog rustig kan stappen of dat je je moet haasten. Terwijl je je fiest aan de hand hebt of tewijl je een boekentas en een paraplu draagt, kan je niet telkens op je armhorloge gaan kijken, hoe laat het ondertussen is. Daarenboven loopt jouw uurwerk misschien niet gelijk met deze van het station. Als we op de NMBS zouden kunnen rekenen, "Klant is Koning", moeten wij, de reizigers, steeds weten hoe laat de NMBS denkt dat het is. Wij kunnen dat niet rieken. :-{
Dus: vóór de ingang, in de hall en op elk perron moet het van ver duidelijk zichtbaar zijn hoe laat het is bij de NMBS.
Besparen zoudezou men beter doen op nutteloze zaken. (vraag maar wat tips aan uw gebruikers).
Maar "de prioriteit" van een trein, namelijk op tijd zijn, hangt af van het uur. Dus, ...
De stationsklok moet blijven !
JR
 
maandag 16 juli 2012 om 13:15
Stemmen: +0

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12