Home Actueel In de media Brouwerij De Koninck sponsort voortbestaan Gentse nachtnet
Brouwerij De Koninck sponsort voortbestaan Gentse nachtnet
vrijdag, 18 mei 2012 10:56

Het Gentse nachtnet, weliswaar gewijzigd naar frequentie en voortaan betalend, blijft in Gent verder bestaan door sponsoring van brouwerij De Koninck en in samenwerking met de stad Gent en vervoersmaatschappij De Lijn. Het nieuwe nachtnet rijdt vanavond al voor het eerst uit naar de negen deelgemeenten van Gent, zo is vandaag aangekondigd.

Het nachtnet loopt minstens tot eind 2013. Er wordt, onder meer ook met de culturele sector, naar een oplossing gezocht om het laatavondnet in de week na 23.10 uur te verlengen, "graag tot middernacht, liefst tot 01.00 uur", aldus schepen van Mobiliteit Martine De Regge. Zij hoopt dat Vlaanderen daarvoor middelen vrijmaakt. "Als we banken kunnen redden, kan ook De Lijn geld krijgen om te doen wat ze moet doen."

Zowel reizigersvereniging TreinTramBus (TTB) als de Gentse oppositiepartij Groen reageren verdeeld op het nieuwe Gentse nachtnet. De twee hopen dat het laatavondvervoer in de week wordt uitgebreid en het nachtnet wordt uitgebouwd.

> Lees het volledig artikel in De Morgen

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12