Home Actueel In de media Gentse nachtbus gered!
Gentse nachtbus gered!
vrijdag, 18 mei 2012 15:08

Gents nachtnet blijft rijden door samenwerking brouwerij De Koninck, stad Gent en De Lijn

Gent, 18 mei 2012 - Het Gentse nachtnet van De Lijn blijft bestaan door een samenwerking tussen brouwerij De Koninck, de stad Gent en de vervoermaatschappij. Ondanks besparingen vond De Lijn een oplossing voor de toekomst van het nachtnet. Brouwerij De Koninck neemt samen met de stad Gent een deel van de exploitatiekosten op zich. Vanaf 18 mei gaan de nachtbussen door het leven als De Koninck Uit-bussen. De samenwerking past in het Social Responsibility-project van de brouwerij.

De buschauffeur blijft BOB
Op vrijdag- en zaterdagnacht kunnen mensen na een avondje uit tot in negen Gentse deelgemeenten weer veilig thuis geraken. De De Koninck Uit-bussen rijden naar Mariakerke en Drongen (N1), Gentbrugge en Sint-Amandsberg (N2), Wondelgem (N3), Zwijnaarde en Ledeberg (N4), Sint-Amandsberg en Oostakker (N5) en Sint-Denijs-Westrem (N6). De bussen vertrekken om 23.30, 0.15 en 1.00 uur aan de Zuid.

Met de De Koninck Uit-bussen wil de brouwerij mensen een gemakkelijk en toegankelijk alternatief bieden voor een BOB. Zo wil ze mensen stimuleren om vaker de auto thuis te laten als ze naar de film, het theater, een concert, een leuk cafeetje, een restaurant of een evenement gaan. Autovrij uitgaan biedt tal van voordelen: geen files of parkeerproblemen, en ook een glaasje na een voorstelling is mogelijk. Daarnaast is het ook een goedkope en sociale manier van verplaatsen. Abonnees van De Lijn mogen gratis mee, Lijnkaarten, biljetten en sms-tickets zijn ook geldig.

"Culturele leven in en rond Gent toegankelijker maken"
Michel Moortgat, CEO Duvel - Moortgat: "De Koninck wil het bruisende culturele leven in Gent ondersteunen. Met het inzetten en promoten van openbaar vervoer wordt cultuur toegankelijker voor mensen in en rond de stad. Naar de film, het theater, een concert of naar een café zonder je zorgen te maken over parkeren. En uiteraard is een glas voor of na een voorstelling ook mogelijk. De bus brengt je veilig terug thuis."

Vanaf 18 mei 2012 steken de nachtbussen in een De Koninck-kleedje. De nachtbussen in en rond Gent krijgen een makeover en gaan voortaan door het leven met een knalrood uiterlijk.

"Creatieve oplossing voor toekomst nachtnet"
Roger Kesteloot, directeur-generaal De Lijn: "Dit nachtnet is ook een vorm van publiek-private samenwerking. Het verzoent de social responsibility van brouwerij De Koninck met de maatschappelijke rol die De Lijn samen met de stad Gent wil blijven spelen bij de combinatie van duurzame mobiliteit, verkeersveiligheid, een leefbare woonomgeving en een bruisende vrijetijdsbeleving. Deze samenwerking is een creatieve oplossing om de toekomst van het nachtnet te blijven garanderen en buiten onze besparingen te houden."

"Blijven zoeken naar een optimale formule"
Martine De Regge, schepen van Mobiliteit en Openbare Werken: "Het was absoluut onaanvaardbaar dat Gent zonder noemenswaardig nachtnet kwam te zitten, terwijl in Antwerpen en Leuven dit nachtnet gewoon blijft bestaan. Het voorstel dat nu voorligt, is voor de stad van groot belang. Er is continuïteit en Gent valt niet helemaal zonder nachtnet. De stad is ook de commerciële sponsor dankbaar. Voor de stad is dit zeker geen eindpunt. De stad wil verder met De Lijn, de cultuursector en de horeca blijven zoeken naar een optimale formule. Het vinden van deze formule was op korte termijn niet mogelijk. Omdat het echt cruciaal is dat er in Gent een aanbod is in de tussenperiode, heeft de stad zijn verantwoordelijkheid genomen en zal ze in de tussentijdse periode mee betalen aan het nachtnet.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12