Home Actueel In de media Mobiliteitsverenigingen vragen minister Crevits werk te maken van een duurzaam mobiliteitsbeleid
Mobiliteitsverenigingen vragen minister Crevits werk te maken van een duurzaam mobiliteitsbeleid
donderdag, 28 april 2011 13:03

De resultaten van de enquête door het Departement Ruimtelijke Ordening bij 1.000 Vlamingen liegen er niet om. Een overgrote meerderheid van Vlamingen wil in 2050 winkels, werk, scholen en verenigingen op wandel- en fietsafstand, meer investeringen in openbaar vervoer en autovrije stadscentra. Om van Vlaanderen een paradijs te maken tegen 2050, moet er nu actie ondernomen worden.

"Als Vlaanderen vandaag investeert in voetgangers, fietsers en openbaar vervoer zullen de gevolgen in de toekomst duidelijk voelbaar worden. Investeren in bijkomende weginfrastructuur zoals gepland voor de Antwerpse en Brusselse Ring zal enkel op korte termijn verlichting brengen en tegen 2050 resulteren in een nog meer versnipperd Vlaanderen," volgens Miguel Vertriest, beleidsmedewerker bij Komimo, de koepel van Vlaamse duurzame mobiliteitsverenigingen.

Op dit ogenblik is Vlaams minister van Mobiliteit Crevits bezig met het opstellen van het Mobiliteitsplan Vlaanderen. Nog tot 29 mei kan iedereen zijn stem laten horen op www.mobiliteitsplanvlaanderen.be. Om tot het gewenste resultaat te komen zullen minister Crevits en minister van Ruimtelijke Ordening Muyters de handen in elkaar moeten slaan en verder denken dan de grenzen van hun beleidsdomein. Zo zullen het Beleidsplan Ruimte en het Mobiliteitsplan Vlaanderen maximaal op elkaar afgestemd moeten worden.

Bron: persbericht Komimo 28/04/2011

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12