Home Actueel In de media Aangepaste treindienst voor verkeer van en naar kust
Aangepaste treindienst voor verkeer van en naar kust
donderdag, 03 juni 2010 13:34

Infrabel, de infrastructuurbeheerder van het Belgische spoorwegnet, zal op 5,6,12 en 13 juni het veiligheidssysteem TBL1+ versneld invoeren op de lijn 50A tussen Gent en Aalter. De werkzaamheden vinden plaats tijdens het weekeinde om de hinder voor de reizigers tot het absolute minimum te beperken. Er werd bovendien een alternatieve treindienst uitgewerkt, die beschikbaar is op www.railtime.be en www.nmbs.be.

VERSNELDE INVOERING TBL1+

Naar aanleiding van het dramatische treinongeval in Buizingen besliste Infrabel om de installatie van het veiligheidssysteem TBL1+, ondanks de al heel ambitieuze timing, versneld in te voeren. Zo zal tegen eind 2012 87% van het risico gedekt zijn in plaats van de geplande 80% tegen 2013. Om de installatie van het systeem in alle veiligheid te laten verlopen, moeten bepaalde lijnen volledig worden afgesloten. Zo ook de lijn 50A tussen Gent en Aalter tijdens de weekends 5,6 juni en 12,13 juni.

GEVOLGEN VOOR HET TREINVERKEER VAN EN NAAR DE KUST

Om de gevolgen voor de reizigers tot een minimum te beperken, hebben Infrabel en NMBS een alternatieve treindienst uitgewerkt voor bovenvermelde weekends. Samengevat wordt het treinverkeer richting kust omgeleid via Deinze en Lichtervelde waardoor de reizigers rekening moeten houden met een extra reistijd van 30 minuten. Die geldt uiteraard ook voor het treinverkeer vanuit de kust richting Gent.

Voor reizigers vanuit Gent met bestemming Aalter (plus alle tussenliggende stations) is er een vervangende busdienst voorzien. De dienstregeling van de bussen wordt afgestemd op een pendeltreindienst tussen Aalter en Brugge om de aansluiting richting kust te verzekeren. Bovenstaand principe geldt uiteraard ook voor reizigers die vanuit Aalter naar Gent (of een tussenliggend station) willen sporen.

WAAIER AAN INFORMATIEKANALEN

Meer gedetailleerde informatie over de aangepaste treindienst vinden de reizigers op affiches in alle betrokken stations waar ook de speakers op regelmatige basis informatie zullen verschaffen. Voorts kan men voor een volledig overzicht van de wijzigingen terecht op de websites www.railtime.be en www.nmbs.be.

Bron: persbericht Infrabel 3 juni 2010

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12