Home Actueel Blog BoekEnTrein: Lezingen op de trein naar de boekenbeurs
BoekEnTrein: Lezingen op de trein naar de boekenbeurs
Geschreven door verhelst mattijs   
donderdag, 10 oktober 2019 14:44

Met andere lezers en een auteur samen in de trein naar de Boekenbeurs!

In samenwerking met onder meer Davidsfonds, Iedereen Leest en Confituur, wil TreinTramBus meer mensen op de trein naar de Boekenbeurs krijgen. Daarbij legt de organisatie de nadruk op de beleving onderweg. Zo begint de Boekenbeurs al in het station en op de trein.

TreinTramBus brengt auteurs en lezers samen op de trein. De auteur vult in hoe de treinrit verloopt: voorstelling van een nieuw boek, gedichten voordragen, in gesprek gaan met de lezers, voorlezen uit eigen of andermans werk… TreinTramBus regelt de tickets naar de Boekenbeurs en zorgt ervoor dat je de auteur vindt op het perron of op de trein. Je eigen bijdrage is €5 per persoon. Daarvoor krijg je een enkel treinticket naar de Boekenbeurs, een gereserveerde plaats op de trein en de ontmoeting met de auteur. Het tramticket tot aan de Boekenbeurs krijg je er ook bij.

Inschrijven kan eenvoudig hier.

De terugreis bepaal je zelf, om te vermijden dat iedereen op hetzelfde uur moet terugkeren. Voor je toegangsticket voor de Boekenbeurs moet je natuurlijk ook zelf zorgen.

Boek voor jezelf, je gezin, je leesgroep of je afdeling een plek op één of meer van de treinen. Een eenvoudig formulier kun je hier invullen. Daar vind je ook de deelnemende auteurs, hun vertrekstations en de uren. Vanuit elke provincie vertrekken er wel een paar auteurs, gespreid over de hele periode van de Boekenbeurs.

Auteurs die zich engageerden vertrekken vanuit alle provincies. Het gaat onder meer om Luuk Gruwez, David Troch, Dirk Bracke, Griet Opdebeeck, Diane Broeckhoven, Jo Gisekin, Maarten Inghels, Louis Van Dievel, Toni Coppers, Koen Stassijns, Bettie Elias, Joost Vandecasteele... De lijst wordt nog aangevuld.

Meer informatie over de auteurs en wat ze op hun lezing gaan doen, vind je hier.

Opgelet: er zijn slechts 15 plaatsen beschikbaar per treinrit. Snel reserveren dus!

 

Trein voor recreatief vervoer

Reizigersorganisatie TreinTramBus vindt dat het openbaar vervoer niet enkel moet dienen om pendelaars naar het werk of naar de school te brengen. Waarom het openbaar vervoer niet vaker promoten voor recreatieve verplaatsingen? Reizen met de trein is in principe comfortabel en het biedt je de mogelijkheid om onderweg iets te doen of te beleven. Zo is lezen op de trein logisch.

Rond dat concept heeft TreinTramBus in samenwerking met verscheidene partners twee acties uitgewerkt die de treinrit naar de Boekenbeurs tot een beleving op zich maakt.

Literaire en culturele tijdschriften

Folio is de koepel van de literaire en culturele tijdschriften in Vlaanderen. Op de verlengde weekends van de Boekenbeurs (van vrijdag 1 tot zondag 3 november en van zaterdag 9 tot maandag 11 november) zullen Folio en TreinTramBus een standje bemannen in de stations van Gent-Sint-Pieters en Mechelen. Boekenbeursbezoekers die met de trein gaan, krijgen een pakketje mee met onder meer een proefnummer van één van de literaire of culturele tijdschriften. Het pakketje leidt ook naar een actie op de stand van Folio op de Boekenbeurs zelf.

Xavier Roelens, zelf dichter en woordvoerder van Folio: ‘Via de actie kan een breder publiek rustig kennismaken met onze hoogkwalitatieve tijdschriften, die zelden in de krantenwinkel liggen. We hopen meer mensen te interesseren voor deze magazines’.

Campagne voor duurzame mobiliteit

De hele actie kadert in het project ‘De Reiziger’, waarin TreinTramBus en Trage Wegen het openbaar vervoer als alternatief voor individueel autovervoer in het licht willen zetten en ‘het traject onderweg’ als beleving op zich presenteren. Deze actie past in de mobiliteitscampagne van het Netwerk Duurzame Mobiliteit deels die door administratie Mobiliteit en Openbare Werken gefinancierd wordt.

Deze actie krijgt de ondersteuning van Iedereen Leest, Literatuur Vlaanderen, Davidsfonds, Antwerpen Boekenstad.

Gedetailleerd programma en meer informatie over de auteurs vindt u hier of mail naar: Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  

Meer informatie over de reservaties: Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

1. TTB  2. Davidsfonds    3. Literatuur Vlaanderen

 

4. iedereen leest      5b. Confituur          6. Goedopweg

7. Vlaanderen        LOG FOLIO SZ ZW  boekenbeurs

      burenvandeabdij   Logo Willemsfonds  

 

vermeylenfondsvlas   vormingplus mechelen

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12