Home Actueel Blog Bus naar Mol: Ludieke actie zet Marktbus in de kijker
Bus naar Mol: Ludieke actie zet Marktbus in de kijker
Geschreven door Grandsart Delphine   
vrijdag, 27 april 2018 15:25

Vorig jaar vroegen 1.240 Meerhoutenaren in een enquête (samen met TreinTramBus) een regelmatige busverbinding tussen Meerhout en Mol. De onderhandelingen met De Lijn leverden echter niets op. De werkgroep Alleman Mobiel laat Meerhout niet los: vandaag was er al een actie om de Marktbus te promoten.

martkbus mol

Een Marktbus met muzikanten

Vandaag namen om 8.30u meer dan 40 mensen de bus in Meerhout naar Mol Markt. Enkele lokale vrouwenverenigingen zorgden daar mee voor. Het werd een speciale rit met twee muzikanten die op de bus bekende liedjes zongen. Alle passagiers kregen een herbruikbare markttas van de werkgroep Alleman Mobiel. In Mol hadden ze een uurtje tijd om te markten. Nadien werden ze nog getrakteerd op koffie en namen ze de bus van 11u14 terug naar Meerhout.

Een handige dienstregeling

De werkgroep zorgde ook voor een handig kaartje met de uren en haltes van de Marktbus op. Enkele duizenden exemplaren worden verdeeld door de Meerhoutse verenigingen. Maar je vindt ze ook in het gemeentehuis, het OCMW, de bibliotheek, de Meerhoutse verkooppunten van De Lijn, enz.

In het najaar

Na de zomervakantie komen er nog enkele acties. Viviane Schuer van Alleman Mobiel: "Dan willen we de Combibus promoten. Rechtstreeks kan je momenteel niet van Meerhout naar Mol bussen, maar het is wel mogelijk om vanuit Meerhout een ommetje te maken naar Geel, waar je overstapt op een bus die van Geel naar Mol rijdt. Hiervoor maakt Vormingplus een boekje met die speciale dienstregeling. En we zetten weer een speciale busrit in om die Combibus te beleven."

Els Cools: "Daarnaast staan er samen met heel wat verenigingen een aantal andere acties op stapel. We bereiden twee mini-cursussen voor om mensen makkelijk de bus te laten nemen: eentje over hoe je tabellen moet lezen, en een cursus die je leert hoe je de app van De Lijn installeert en hoe je een sms-ticket kan kopen."

Naast die acties blijft de Werkgroep Alleman Mobiel ijveren voor een regelmatige busverbinding naar Mol. "We laten die niet los," zegt Viviane. "Op gepaste tijden halen we dit dossier terug naar boven."

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

  • 2019.06.21
    INSCHRIJVING AFGESLOTEN: Groene haltewandeling Kerkepanne – Koksijde – De Panne
  • 2020.09.19
    Opening vier nieuwe Groene Haltes Ardennen (NIEUWE DATUM)

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12