Home Actueel Blog Busje komt zo... naar Heist-op-den-Berg
Busje komt zo... naar Heist-op-den-Berg
Geschreven door Grandsart Delphine   
dinsdag, 13 maart 2018 17:10

betersele1 maart 2018: een busje uit Oudenaarde vertrekt richting Heist-op-den-Berg, volgeladen met: vrijwilligers uit Oudenaarde, een verantwoordelijke voor Okra Oudenaarde, de participatieambtenaar en een actieve bewoner uit Geraadsbergen, een vertegenwoordigster van mensen in armoede uit Ronse, een onderzoeker mobiliteit van Streekoverleg ZOV, de Centrumleidster van de Vesting in Oudenaarde, de kersverse coördinator van het Regionaal Welzijnsoverleg Oudenaarde en Rebecca De Backer: projectmedewerker voor TreinTramBus.

Na een geslaagde eerdere uitstap naar Bornem, richten we onze volle aandacht op Heist-op-den-Berg met zijn Vervoerswegwijzer en DE BUS.

Het is een intensieve inspiratiedag: André, vrijwilliger bij Den Draai (organisatie waar kansarmen het woord nemen) en oudgediende van De Lijn, vertelt ons geanimeerd over hoe en waarom de Vervoerswegwijzer is ontstaan en hoe hij invulling geeft aan hét informatiepunt voor de kansarmen met vragen over hun verplaatsingen.

De bibliotheekmedewerkers krijgen onze welgemeende appreciatie omdat ze op DE BUS de boekuitlening combineren met gemeentelijke dienstverlening. Het is een gemeentehuis op wielen dat ervoor zorgt dat de inwoners van de verder gelegen 12 gehuchten, op elke vraag een antwoord krijgen en gemeentelijke producten kunnen aankopen of gebruik maken van WIFI op en rond DE BUS.

Afsluitend krijgen we nog wat ervaringen en cijfers mee over de MinderMobielenCentrale, het Verkeersplatform, hun deelname in de Vervoersregio Mechelen, ...

En dan gaan we zelf aan de slag! We hebben namenlijk 2 kersvers verkozen burgemeesters in ons midden; allebei van het (fictieve) dorp Betersele (met dank aan onze collega's van NDM voor de methodiek). Wat kunnen onze inwoners en experten aan ideeën bijdragen ter de invulling van ons beleid dat gericht is op het versterken van de sociale netwerken en op het toegankelijk maken van voorzieningen voor alle bewoners van ons dorp?
Eén ding staat vast: Betersele wordt een warm en toegankelijk dorp! We lieten onze gedachten gaan over de invulling van een leegstaand stationsgebouw als ontmoetingsplaats annex fietsherstelplaats, we engageren onze lokale boeren voor een wekenlijkse overdekte boerenmarkt in het kerkgebouw, we zetten een sneeuwruim- en boodschappenteam op voor wie het niet meer zelf kan, een DIY-radiostation brengt het lokaal nieuws wel heel dichtbij en in plaats van de grote auto-toegangswegen komen er volop fietsstraten en veilige door- en oversteken voor fietsers...

Op de terugreis blijven alle ideeën zoemen en borrelen. De hoofden zitten vol, de ideeën rijpen en iedereen deelt met iedereen... en dan zijn we terug in Oudenaarde.

Klik hier voor meer informatie over het project 'Busje komt zo'.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12