Home Actueel Blog Seminarie tariefintegratie
Seminarie tariefintegratie
Geschreven door DE CEUNYNCK Rudy   
maandag, 26 juni 2017 16:39

Sem170616 01 lores2Op vrijdag 16 juni organiseerden Testaankoop, Navetteurs.be, IEW en TreinTrambus een lunch-seminarie voor politici, openbare besturen en vervoerders rond het thema 'Naar een geïntegreerd net en tarief voor het openbaar vervoer'.

De eerste spreker was de heer Anne HETTINGA, CEO van ARRIVA in Nederland en als Arriva Board Member verantwoordelijk voor alle ARRIVA-activiteiten in Noord-Europa. Hij stelde de activiteiten van Arriva en het OV in Nederlands Limburg voor inclusief de relaties naar Nijmegen en Aachen evenals de geplande drielandentrein Aachen, Heerlen, Maastricht, Luik. 

Als tweede spreker was er mevrouw Doctor Elisa Schenner van Wienerstadswerke, die ons het geïntegreerde openbaar vervoer in en rond Wenen voorstelde. Hier heeft inderdaad een belangrijke modal shift plaats (gehad) ten voordele van het openbaar vervoer.

De sprekers werden ingeleid door Peter Meukens van TreinTrambus die eveneens de vraag- en antwoordrondes modereerde. De talrijke aanwezigen van de verscheidene Belgische parlementen en vervoersbedrijven hadden eveneens de mogelijkheid nog even na te praten.

De boodschap die vooral bleef hangen is: met een goede aanbesteding krijg je - als je het goed aanpakt en de vervoerder ruimte geeft om mee te denken - meer openbaar vervoer voor hetzelfde geld krijgt of goedkoper openbaar vervoer.  Bij de presentatie van Wenen viel vooral het hoge ambitieniveau op het gebied van kwaliteit op en het grote OV-aandeel in de modal split dat ze willen halen. Parkeerbeleid en OV zitten daar in één hand.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12