Home Actueel Blog Reizigersverenigingen vragen om grensoverschrijdend ticketsysteem
Reizigersverenigingen vragen om grensoverschrijdend ticketsysteem
Geschreven door SMILDE Kees   
maandag, 07 november 2016 12:18

logo EuregioInternationale treinreizigers lopen nog te vaak tegen letterlijke en figuurlijke grenzen op. Tijdens een symposium over OV in de Euregio verzochten Rover, TreinTramBus en Navetteurs.be (België) en PRO BAHN (Duitsland) samen om een uniform, grensoverschrijdend ticketsysteem zonder extra kosten voor de reiziger.

Op zaterdag 5 november kwamen in Maastricht vertegenwoordigers van overheden, vervoersbedrijven en reizigers uit drie landen bijeen om te praten over grensoverschrijdend openbaar vervoer. Op uitnodiging van de Limburgse gedeputeerde Patrick van der Broeck organiseerden reizigersverenigingen uit België, Duitsland en Nederland gezamenlijk het symposium dat werd bezocht door 140 belangstellenden.

Het symposium draaide om de grenzen van het internationale OV. Grensoverschrijdende reizigers krijgen te maken met verschillende kaart- en tariefsoorten, niet aansluitende lijnen en onduidelijke informatie over dienstregeling en tickets. Terwijl juist in het gebied rond de provincies Limburg en Luik en de deelstaat Noordrijn-Westfalen men geregeld even de grens oversteekt voor werk, studie of om gezellig te winkelen.

Tijdens de bijeenkomst werd een gezamenlijke verklaring van de reizigersverenigingen door Rover-voorzitter Arriën Kruyt overhandigd aan gedeputeerde Patrick van der Broeck. In de verklaring vragen de reizigersverenigingen om het makkelijker te maken voor de internationale reiziger om het juiste ticket en informatie voor de reis te vinden. Tevens vragen de organisaties aandacht voor een uniform ticketsysteem, zonder extra toeslagen voor grensoverschrijdende reizen.

Blog van de voorzitter van Rover over dit symposium

Presentaties (33 MB) van het symposium

Share/Save/Bookmark
Commentaar (1)add comment

Walter V andewaetere said:

zomaar
Goed initiatief, zie nu uit naar de praktische realisatie
 
woensdag 30 november 2016 om 19:24
Stemmen: +1

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12