Home Actueel Blog Spitsgids: crowdfunding geslaagd!
Spitsgids: crowdfunding geslaagd!
Geschreven door Grandsart Delphine   
donderdag, 19 mei 2016 10:43

Hoera! We did it! Gisteren hebben we de crowdfunding van Spitsgids met succes kunnen afsluiten. Een dikke merci aan iedereen die ons gesteund heeft!

Spitsgids...wablieft?

Spitsgids is een toepassing die op basis van opvraagdata berekent hoe vol de trein zit. Er is bewust voor gekozen om niet nog een aparte app te maken, maar om deze toepassing implementeerbaar te maken voor bestaande apps. Wanneer jouw trein te vol zit, meldt de app waar je gebruik van maakt (RailerApp (iPhone), iRail.be (web) of BeTrains (Android)) je dat. Op die manier kan je ervoor kiezen om een trein vroeger of later te nemen als je nog thuis, bij vrienden of op kantoor zit. Zo kan je comfortabel op je trein wachten.

Afgelopen maand konden voorstanders dit project steunen door te crowdfunden. We zijn superblij dat we het vooropgestelde doel van 4000€ bereikt hebben! Maar liefst 118 personen hebben ons gesteund. Nu kunnen we daadwerkelijk de dataset om drukte te voorspellen op treinen realiseren. Het project is niet ongemerkt voorbij gegaan. Verscheidene kranten maakten een melding van Spitsgids, we kregen veel positieve reacties uit verschillende hoeken en een aantal bedrijven reageerden met veel interesse.

En nu?

Nu de crowdfunding geslaagd is, kunnen we beginnen met de selectie van de studenten die deze zomer de dataset zullen ontwikkelen tijdens Summer of Code. Deze studenten worden bijgestaan door professionele coaches. Personen die Spitsgids gesteund hebben krijgen als eerste updates én kunnen, eens het prototype ontwikkeld is, als eersten de toepassing uitproberen en feedback geven.

In het najaar hopen we een afgewerkte toepassing te kunnen presenteren die door alle Belgische reizigers gebruikt kan worden. Met de gegenereerde data wil TreinTramBus feedback geven aan de NMBS zodat vraag en aanbod beter op elkaar afgestemd kunnen worden. Immers, als we weten welke treinen altijd te vol zitten, kunnen we dat terugkoppelen naar de NMBS. Zo kunnen we gericht vragen om de capaciteit op die lijn te vergroten. Met het nieuwe vervoersplan van 2017 in het achterhoofd, is het nu de ideale moment om die informatie te verzamelen.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12