Home Actueel Blog Project TraPIST beëindigd
Project TraPIST beëindigd
Geschreven door Grandsart Delphine   
vrijdag, 18 maart 2016 11:54

mapitReisinformatie voor treinreizigers wordt vandaag nog inefficiënt gebruikt en zelden gecombineerd met andere databronnen. Treinreizigers moeten zelf actief op zoek naar belangrijke info over hun reis. In een dynamische context zoals die van het openbaar vervoer zou het veel eenvoudiger moeten zijn om de juiste informatie op het juiste moment te vinden.

Omdat TreinTramBus een dik steentje wil bijdragen aan de optimalisatie van reizigersinfo, stapte het mee in het onderzoeksproject TraPIST, dat staat voor Train Passenger Interfaces for Smart Travel.

Centraal in het TraPIST-project stond de ontwikkeling van een framework dat data van verschillende bronnen verzamelt, analyseert, classificeert en filtert op basis van een persoonlijk reizigersprofiel.

Voor onze organisatie was het belangrijk dat de 'reiziger' centraal stond bij de uitwerking van het TraPIST-framework en de demonstrators. In elke fase werden 'eindgebruikers' door ons gerekruteerd en betrokken en werd gepolst naar hun mening, ervaring en verlangens. Dit heeft ertoe geleid dat het eindproduct beter afgestemd is op hun noden.

Op donderdag 17 maart vond het slotevent plaats. De projectresultaten en beleidsaanbevelingen werden toegelicht. Beleidsmakers, vertegenwoordigers van vervoersbedrijven,... kunnen er nu zelf mee aan de slag.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2018 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12