Home Actueel Blog Red de fietspunten!
Red de fietspunten!
Geschreven door Grandsart Delphine   
maandag, 29 februari 2016 15:51

2 op 3 fietspunten aan treinstations verdwijnen door besparingen van de NMBS. Minder netheid, meer fietsdiefstal en geen fietsherstellingen voor pendelaars! Ook worden bij deze fietspunten tientallen banen van werknemers uit de sociale economie bedreigd.

  • In Turnhout, Mol, Geel, Mortsel-Boechout -Hove-Kontich-Lint, Sint Truiden, Genk, Torhout, Knokke, Liedekerke, Londerzeel, Asse, Zele, De Pinte, Ninove, Eeklo, Neerpelt en Beernem wordt de financiering volledig stop gezet.
  • In Deinze, Roeselare, Dendermonde, Zottegem, Waregem, Herentals, Vilvoorde, Diest, Halle, Brussel-Noord, Brussel-Zuid, Brussel-Centraal en Brussel-Luxemburg wordt de financiering sterk verminderd.

We roepen de NMBS op zijn beslissing te herzien. Protesteer mee en teken de petitie 'Red de fietspunten' - of kom op 10 maart naar Roeselare, Deinze, Mol, Genk en Halle, waar samen met de lokale afdelingen van de Fietsersbond extra acties worden georganiseerd.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (6)add comment

luce said:

helemaal fout
Deze besparingsmaatregel is weer een achteruitgang voor de mobiliteit. Indien we de mobiliteit weer vlot willen krijgen dan moet het aandeel van de verplaatsingen met de fiets drastisch omhoog. Hiertoe moet de overheid dringend de woon/werk verplaatsingen met de fiets ( geheel het traject of gedeeltelijk ) promoten. Meer veiligheid, meer voorrang op het autoverkeer, betere accommodatie ( o.a. fietspunten bij het OV! )
 
maandag 29 februari 2016 om 17:26
Stemmen: +3

Niek Doyen said:

afbraak openbaar vervoer
Het laatste jaar is alleen maar achteruitgang merkbaar:
ik hoéf niet persé WIFI op de trein, ik hoéf vooral een trein die rijdt !
nu kan ik niet meer naar de film, toneel, tentoonstelling, lezing, vergadering in Gent (15 km van mijn woonplaats), want de laatste trein terug is om 22u13 (en die hààl ik nooit)
de bushalte aan mijn werk is afgeschaft, nu stap ik elke dag (soms met dossiers en mappen) 2 x 750 m tevoet tot de dichtsbijzijnde halte (zónder schuilhok of enige accomodatie) ...
.... we worden bijna 'gedwongen' wéér koning auto uit te halen
 
dinsdag 01 maart 2016 om 07:01
Stemmen: +3

Tom said:

Fiets?
Waar is de tijd van spoor+fiets...met de fiets die eender in welk bemand station kon afgezet worden.
Als alleen de centjes (van de mensen) tellen blijft er weinig over voor dezelfde mensen...
 
dinsdag 01 maart 2016 om 17:45
Stemmen: +1

Oelbrandt Marcel said:

Niet besparen op fietspunten
Dat de NMBS bespraart in deze tijd mag logisch zijn. Besparen op fietspunten is evenwel een slecht idee. In de stad van aankomst is het fietspunt de toeganspoort voor een veilige en snelle verkenning van de nieuwe horizon.
 
dinsdag 01 maart 2016 om 18:04
Stemmen: +1

Gabriël Ysebaert said:

Petitiemoe
IK heb de petitie ondertekend, maar uiteindelijk heb ik petitiemoeheid. De beleidsmakers zouden voldoende gezond verstand moeten hebben om de mobiliteit van de zachte weggebruiker (daarbij is ook zij die bewust voor trein-tram-bus) te stimuleren, waardoor wordt bijgedragen tot oplossen van allerlei problemen zoals luchtvervuiling, files, ongevallen, participatie van minder begoeden, etc
 
zondag 06 maart 2016 om 19:24
Stemmen: +1

Huygens André said:

werk bij B.W.Imsir en wij werken dagelijks aan fietsen(fietsenmaker)
ben zelf gebruiker van de fietsen die verhuurt worden aan de stations en in de stad.
 
zondag 17 april 2016 om 18:08
Stemmen: +0

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2018 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12