Home Actueel Blog Kennismakingstocht Dendermonde
Kennismakingstocht Dendermonde
Geschreven door Grandsart Delphine   
donderdag, 31 mei 2012 14:55

In 1837 reed de eerste trein vanuit Mechelen het station van Dendermonde binnen: de officiële opening van het tweede tracé van het Belgische spoorwegnet. De spoorwegen hebben een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de stad. Daarom vinden in 2012 allerlei festiviteiten plaats om 175 jaar spoor in de kijker te plaatsen. TreinTramBus begeleidde de jaarlijkse Kindergemeenteraad van Dendermonde bij het uitstippelen van een eigen 'kennismakingstocht' openbaar vervoer.

Op zo'n kennismakingstocht leren kinderen op een educatieve maar ook speelse manier het openbaar vervoer te gebruiken. Hoe zoek je een dienstregeling op, waar koop je een kaartje, hoe vind je de juiste trein op het juiste perron, ...? Deze en andere vragen komen aan bod. Na een klassikaal gedeelte van ongeveer anderhalf uur gaan de kinderen zelf op pad met trein, tram of bus. Meer informatie en lesmateriaal kan je terugvinden op www.kennismakingstocht.be.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12