Home Actueel Blog De Lijn lanceert meertalige website
De Lijn lanceert meertalige website
Geschreven door Bram Van den Bulcke   
vrijdag, 09 juli 2010 08:59

Sinds woensdag heeft De Lijn een meertalige website. Naast het Nederlands wordt de site nu ook in het Engels, Frans en Duits aangeboden. Momenteel is nog niet alle inhoud vertaald maar het het informatieaanbod zal geleidelijk aan verder uitgebreid worden.

Bekijk het zelf op www.delijn.be.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (2)add comment

ToMiKoN said:

tijd voor mobiele info!
Leuk dat te horen. Maar wordt het niet eens dringend tijd voor een mobiele website / iPhone ap / Google Maps ondersteuning. We lopen echt achter hier in België!
 
woensdag 21 juli 2010 om 22:21
Stemmen: +0

bram said:

...
Ze mogen daar inderdaad ook eens werk van maken.

Ik denk dat in eerste instantie een deftige mobiele versie van de dienstregelingsmodule prioritair moet zijn. Enkel voor iPhone ontwikkelen vind ik persoonlijk verspilde energie, aangezien het de mobiele gebruikers zonder Apple negeert. De NMBS geeft hier het voorbeeld met een mobiele versie van de planner: http://mobile.b-rail.be/nl.

De Lijn zegt in onderhandeling te zijn met Google voor de Google Transit module maar er beweegt niet veel. We merken een grote terughoudendheid bij de meeste vervoersbedrijven om met Google in zee te gaan. Redenen: het publicitaire karakter, privacy, minder bezoekers op de eigen site,... Anderzijds zien we wel dat in Nederland alle haltes en lijnen aangeduid staan op Google Maps en in Denemarken Google Transit operationeel is voor alle openbaar vervoer. Ook de MIVB heeft sinds kort Google Transit. De Lijn blijft steken bij de tramhaltes in Antwerpen.
 
woensdag 28 juli 2010 om 14:49
Stemmen: +0

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12